Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Δημοτικού στο Βρυσάκι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Το Βρυσάκι ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του στους μικρούς του φίλους!

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση, παιδαγωγούς και καθηγητές, το Βρυσάκι διοργανώνει για το σχολικό έτος 2013- 2014, μια σειρά έξι εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικού. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν μεμονωμένα παιδιά 
(το Σ/Κ) αλλά και ολόκληρες τάξεις (τις καθημερινές).

Το νεοκλασικό αυτό σπίτι της παλιάς Αθήνας υποδέχεται από Δευτέρα έως Κυριακή, σχολεία και οικογένειες. Στόχος των συναντήσεών μας είναι να εξοικειωθούν μικροί Αθηναίοι και όχι μόνο, με την πόλη της Αθήνας και την ιστορία της.

Γνωρίζουμε την Αθήνα, αρχαία, παλιά και σύγχρονη μέσα από ξεναγήσεις, διαδραστικές προβολές, και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Τι είναι το έθιμο του Κλήδονα; Τι συνέβαινε στην Εκκλησία του Δήμου; Ποια επαγγέλματα δεν βλέπουμε πια στους δρόμους της Πόλης; Πώς παίζουμε γαϊτανάκι;  Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν παίζοντας!

Καθημερινά 10.00 έως 12.00

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 210 3210 179/paidiko@sinthesis.gr

Είσοδος : 5 ευρώ

Θέματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

1.     Παλιά Αθήνα - ταξίδι στο χρόνο
Γνωριμία με την Παλιά Αθήνα, την ιστορία και τα έθιμα της
Το Βρυσάκι, ένα παραδοσιακό σπίτι της παλιάς Αθήνας που από το 1890 στέκεται φρούρός ανάμεσα στην Αρχαία Αγορά και τη σύγχρονη πόλη, σας προσκαλεί σε μία διαδραστική περιήγηση στην Παλιά Αθήνα. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (ξεναγήσεις, προβολές, εκπαιδευτικά παιχνίδια) γνωρίζουμε την όμορφη πόλη της Αθήνας και την πλούσια ιστορία της που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει έως τις μέρες μας.

2.     Αρχαία Ελλάδα και πολιτισμός
Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα
Το Βρυσάκι βρίσκεται ανάμεσα στην Αρχαία και την  Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας. Με θέα την Ακρόπολη τα παιδιά ανακαλύπτουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Συνδυάζοντας την μυθολογική και την ιστορική παράδοση με την βοήθεια διαδραστικών παιχνιδιών και προβολών, τα παιδιά εξοικειώνονται με το αρχαίο παρελθόν της πόλης. Φεύγοντας το κάθε παιδί έχει γνωρίσει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής της αρχαιότητας στο πιο φυσικό τους περιβάλλον.

3.     Βυζαντινή κληρονομιά και τέχνη
Η καθημερινή ζωή και τέχνη στο Βυζάντιο
Γνωριμία των παιδιών με την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο, τη μακροβιότερη αυτοκρατορία της Ευρώπης, μέσα από προβολές και διαδραστικά παιχνίδια.  Παρουσίαση σημαντικών γεγονότων από την ίδρυση έως την άλωση της Πόλης με έμφαση στον πολιτισμό και τη Βυζαντινή τέχνη.

4.     Οικολογία και Ανακύκλωση
Κάνω το παλιό καινούριο –Μαθαίνω να φροντίζω το περιβάλλον
Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον και εξοικειώνονται με την αξία της ανακύκλωσης, ανακαλύπτοντας πώς μπορούν να κάνουν επιλογές πιο φιλικές στο περιβάλλον στην καθημερινή τους ζωή.
Τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο; Ποιες θυσίες χρειάζονται για να κατασκευαστούν αντικείμενα που θεωρούμε δεδομένα; Πώς μπορούμε να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι στη διάσωση του πλανήτη;

5.     Τα επαγγέλματα – τότε, τώρα, στο μέλλον
Τα παιδιά ενημερώνονται για τη φύση και την ιστορία των διαφόρων επαγγελμάτων και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους πλάθουν εκδοχές τους στο κοντινό μέλλον
Υπάρχουν επαγγέλματα που ανήκουν στο παρελθόν, άλλα που εξελίσσονται συνεχώς και κάποια που επανεμφανίζονται με άλλη μορφή. Μέσα από διαδραστικές προβολές, εκπαιδευτικά παιχνίδια γνώσεων αλλά και ρόλων τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της εργασίας και της προσφοράς.

6.     Αποκριές στην Πλάκα
Το Βρυσάκι, ένα παραδοσιακό σπίτι της Πλάκας, σας προσκαλεί σε μία διαδραστική περιήγηση στην ιστορία και στα έθιμα των αποκριών. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (ξεναγήσεις, προβολές, εκπαιδευτικά παιχνίδια) ανακαλύπτουμε τα μυστικά της πολύχρωμης περιόδου.

Αναλυτικά τις δραστηριότητες του κάθε προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ.

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης
Βρυσακίου 17, Πλάκα
'Ωρες λειτουργίας: Kαθημερινά :10.00 - 00.00
Tηλ.: 210.3210179

Πηγή : www.vryssaki.gr