Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

3ο Φεστιβάλ Αφήγησης ''Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"


Μύθοι των λαών και των τόπων, λαϊκά παραμύθια και ιστορίες που γίνονται ταξίδια και καράβια μαζί, από τότε που όλα τα φανταστικά και τα απίθανα μπορούσαν να συμβούν, για να φωτίσουμε το σήμερα και ν’ ανοίξουμε δρόμους στο αύριο. Εργαστήρια στην τέχνη της αφήγησης για ανήσυχα πνεύματα, αφηγήσεις για μικρούς αναζητητές και ενήλικες ονειροπόλους για όλους όσους αγαπούν τα λόγια που είναι τα παιδιά πολλών ανθρώπων.


Επταήμερο προφορικών αφηγήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων
 5 -11 Αυγούστου 2013

Έχουν αρχίσει με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες των διοργανωτών, Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας "Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" και της ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, προκειμένου να δρομολογηθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας (του Μεγάλου Άη Γιώργη του Πηλίου) και τοποθεσιών της ευρύτερης περιοχής του. 
Με κύριο άξονα τις παραμυθιακές αφηγήσεις προφορικής παράδοσης ο Κένταυρος θα ξετυλίξει το κουβάρι των παραμυθιών και των μύθων αναδεικνύοντας την επικοινωνιακή και ψυχοδυναμική διάσταση της αφήγησης και μπολιάζοντας τη σοφία των πολυταξιδεμένων ιστοριών με την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Κρήνες, καλντερίμια, γιοφύρια, αυλές ξωκλησιών, μουσείων και οικιών, καφενεία και πλατώματα θα γίνουν απάγκιο για τα παραμύθια και θα αγκαλιάσουν τους αφηγητές που υπηρετούν τη διαδρομή τους στο χρόνο αλλά και θα υποδεχτούν θερμά τους μικρούς και μεγάλους φίλους των ιστοριών. Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καλλιτεχνικές εκθέσεις, τιμητικές βραδιές, Θερινό Σχολείο Παραμυθιών, Βιωματικά εργαστήρια και έκθεση βιβλίων σχετικά με τα παραμύθια θα λειτουργούν στη διάρκεια του επταημέρου. Φέτος οι οργανωτές προσκαλούν ξενόγλωσσους αφηγητές από την Ευρώπη που θα μεταφέρουν την αφηγηματική τους παράδοση κι εμπειρία.
 Πληροφορίες για την προτεινόμενη φιλοξενία θα βρείτε εδώ.