Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

''Το μαύρο ψαράκι''

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Ο χώρος τέχνης Δελφών13  προσκαλεί την ομάδα Αστροναύτες να παρουσιάσει για δυο παραστάσεις το Σάββατο 2 και 30 Μαρτίου και ώρα 11:00 την παράσταση :
Το μαύρο ψαράκι
Το παραμύθι του μεγάλου ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί θεατές. Πρόκειται για την ιστορία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του πασίγνωστου Nemo.
Στην παράσταση των Αστροναυτών τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει ένα ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό, ενώ ταυτόχρονα, και με χιούμορ, θα παρακολουθήσουν μια αλληγορία για το φόβο, τον κίνδυνο, τα όνειρα του ανθρώπου και τη διαδικασία ενηλικίωσης του.

Το Μαύρο ψαράκι επεξεργάζεται τις ιδέες της ελευθερίας, του ηρωισμού και της ανεξαρτησίας με στόχο να φωτιστούν οι απαραίτητες αξίες της ζωής χωρίς δογματισμούς ή υπερβολές.

Η παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα τον θέατρο πρόζας με το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο. Η εναλλαγή θεατρικών μέσων έχει αισθητικό αλλά και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς εισάγει τα παιδιά σε ποικίλους τρόπους της αφήγησης και της χρήσης της γλώσσας μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Στον Χώρο Τέχνης και Παιχνιδιού Δελφών 13, Περιστέρι και στα τηλέφωνα:
210-8828696 , 6977209160

Πηγή: www.delfon13.gr