Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

''Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι''

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το Θέατρο του παπουτσιού ταξιδεύει στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Λόγου και Τέχνης Αείπολις για να παρουσιάσει στα δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας την παράσταση
 Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι
Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:00 μμ θα δοθεί μια παράσταση ανοιχτή για το κοινό στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων θα παραστεί και η συγγραφέας του έργου Μαρία Παπαλέξη. 

Συνδιοργάνωση:
Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου
Μουσικό Χωριό





Η παράσταση απέσπασε τιμητική διάκριση 
στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες...
Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του. Πρώτη μίλησε η μεγαλύτερη, η Κλωθώ, που γνέθει το νήμα της ζωής μας: «Αυτό το κορίτσι θα έχει μυαλό που πατά στη γη και φαντασία που αγγίζει τον ουρανό. Θα μάθει την τέχνη του αργαλειού και θα υφαίνει τόσο όμορφα, όσο η Άνοιξη όταν στρώνει το χώμα λουλούδια».

Έπειτα, μίλησε η μικρότερη, η Άτροπος: «Θα ζήσει πολλά χρόνια», είπε μόνο. Δεν της αρέσουν, βλέπετε, οι πολλές κουβέντες. 

Κι ύστερα μίλησε η μεσαία, η Λάχεση, που αποφασίζει τι θα λάχει στον καθένα μας: «Τα παιδικά της χρόνια θα κυλήσουν χαρούμενα. Τα νιάτα της θ’ ανθίσουν σαν τριαντάφυλλα. Θα παντρευτεί έναν πλούσιο νέο που θα την αγαπά. Θα τον ακολουθήσει στα ξένα. Αλλά»… Ποτέ δεν είναι καλό όταν η Λάχεση λέει «αλλά». «…Αλλά λίγο καιρό μετά το γάμο τους, ο άντρας της θα χάσει όλη του την περιουσία και θα ζήσουν στη φτώχεια»!

Και μ’ αυτά τα λόγια, αέρας έγιναν οι Μοίρες και χάθηκαν…

Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις...

...με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα...
...το Θέατρο του παπουτσιού υφαίνει επί σκηνής την ιστορία της Ρηνιώς, μιας νεαρής υφάντρας...


Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη! 

Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
ΛευκωσίαΛευκωσία
Τηλέφωνο: 22797650