Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θεατρική παράσταση

''Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ'' 

H Mικρή Γοργόνα, του Μάικ Κένι
Μια νέα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Φέτος, μια χρονιά τόσο δύσκολη όχι μόνο για τους ενήλικους αλλά και για πολλά παιδιά, η Μικρή Πόρτα θέλησε να ανεβάσει μια παράσταση-βάλσαμο.
Γι αυτό και διάλεξε να παρουσιάσει τη "Η Μικρή Γοργόνα" του Μάϊκ Κένι, μια θαυμάσια μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί, κατά την τρέχουσα θεατρική περίοδο, συγχρόνως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα μιας «ασυνήθιστης» συνεργασίας ανάμεσα, στη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης! Με κοινούς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, χορογράφο, φωτιστή) και με ολόιδια σκηνικά και κοστούμια αλλά με διαφορετική διανομή για τις δύο πόλεις!
Αυτή, η νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας γίνεται αφορμή για τo ανέβασμα μιας παράστασης πολύχρωμης, σύγχρονης και με ιδιαίτερο χιούμορ, που είναι βυθισμένη μέσα σε έναν υδάτινο, ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!

H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα.
Για να μείνει κοντά του είναι πρόθυμη να απαρνηθεί τον κόσμο της και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!
Η παράσταση - όπως κάθε παράσταση της Μικρής Πόρτας, απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας: Στα μικρά παιδιά με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, με το βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το αναπόφευκτο πέρασμα των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.
Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία είναι διαφορετικά, είτε από τη φύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.

   Παίζεται στο θέατρο ΠΟΡΤΑ, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2013), κάθε Σάββατο στις 3:00 μ.μ και κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ & 3:00 μ.μ

Είσοδος 12 ευρώ

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59. Αθήνα,
2107780518